header ads

Type Here to Get Search Results !

Bir Konuşma Nasıl Bitirilir? (Kibarca)

Bir Konuşma Nasıl Bitirilir? (Kibarca)

Bir Konuşma Nasıl Bitirilir (Kibarca)Yolda sevmediğiniz birisini gördünüz ama konuşmayı bitirmek istiyorsunuz, ne yapmalısınız? Sohbeti nasıl kibarca bitirebilirim, sonlandırabilirim? Konuşmayı nasıl kısa kesebilirim? Konuşma nasıl sonlandırılır? Bu makalede konuşmayı nasıl kısa kesebileceğinizi, nasıl sohbeti kibarca bitirebileceğinizi öğreneceksiniz.


Yolda sevmediğiniz birisini gördünüz ama konuşmayı bitirmek istiyorsunuz, ne yapmalısınız? Sohbeti nasıl kibarca bitirebilirim, sonlandırabilirim? Konuşmayı nasıl kısa kesebilirim? Konuşma nasıl sonlandırılır? Bu makalede konuşmayı nasıl kısa kesebileceğinizi, nasıl sohbeti kibarca bitirebileceğinizi öğreneceksiniz.


Hiç kendinizi gerçekten dahil olmak istemediğiniz bir konuşmanın içinde kapana kısılmış buldunuz mu? Ya da belki de hoşunuza giden bir sohbettir, ancak zaman ilerliyor ve buluşmanız gereken başka insanlar vardır.

Durum hoş olsa da olmasa da, konuşmayı konuştuğunuz kişiye karşı kibarca ve saygılı bir şekilde bitirmek her zaman en iyisidir.


Bir sohbetten kibarca çıkmak için çeşitli stratejiler öğrenmek, olumlu bir izlenim bırakmanızı ve kimseyi gücendirmeden konuşmayı bitirebilmenizi sağlayacak.

Çoğu zaman, dolaylı bir ifadeyle yapmak, diğer kişiye konuşmanın sona erdiğinin sinyalini verecektir. Örneğin:

  • "Pekala, seni görmek güzeldi!"
  • ''Görüştüğümüze sevindim!"
  • ''Seninle konuşmak güzeldi!"
  • ''Seninle tanışmak çok güzeldi!'
Çoğu insan için bu ifadeler, konuşmaları bitiren bir cümle olarak kabul edilir. Dolaylı ifadeler yüz yüze iyi sonuç verir, ancak telefon veya mesaj konuşmalarını bitirmek için de harikadır.


Diğer durumlarda, konuştuğunuz kişi bunu anlamakta o kadar iyi olmayabilir veya doğrudan bir ayrılma beyanı kullanmak daha doğal gelebilir. Daha önce bahsedilen ifadelerle birlikte doğrudan konuşmayı bitirmeniz gerektiğini ifade ederseniz, konuşmanın sonunu tamamlamaya yardımcı olacak ve diğer kişiyi konuşmayı devam ettirmek yerine bitirmenize karşılık veremeyecektir.

Örneğin:

Sen: "Ben artık kaçsam iyi olacak."

Ahmet: "Tamam, bu arada yeni Marvel filminin çıktığını duydun mu?"

VEYA

Sen: "Ben kaçsam iyi olur. Yine de seni görmek harikaydı!”

Ahmet: "Tamam, seni de görmek güzeldi!'



İkinci örnekte, Ahmet yeni Marvel filmini (kibarca) gündeme getiremiyor çünkü o iyi biri ve arkadaşça davranışınıza karşılık verecektir.

Dolaylı ifadeleriyle beraber kullanılabilecek olan bazı doğrudan ayrılış ifadeleri örnekleri şunlardır:


  • "Artık gitmeliyim."
  • ''Bu kadar erken kalktığım için üzgünüm ama gitmem gereken bir yer var."
  • ''Az önce bazı arkadaşların geldiğini gördüm, bu yüzden muhtemelen gidip 'merhaba' demeliyim."
  • ''Bir telefon görüşmesini kaçırdığımı fark ettim, bu yüzden birkaç dakikalığına dışarı çıkacağım."
Tekrar konuşmak istediğiniz biriyle konuşmayı bitiriyorsanız, gelecekteki konuşmalar için planlar yapmak, ayrılmak için harika bir geçiş noktasıdır.

  • "Hey, gitmem gerekiyor, ama gelecek cumartesi kahve içmek için müsait misin?"
  • "Sohbetimizi kısa kestiğim için üzgünüm ama senle daha çok konuşmak isterim. Seni bu gece daha sonra aramamın bir sakıncası var mı?"
Bu makale de ilgini çekebilir: Arkadaş Grubunda Sohbete Nasıl Dahil Olunur?

Bir konuşmayı bitirmenin bir başka iyi yolu da konuşmanın ana noktasına dönmektir. Çoğu zaman, konuşmalar belirli bir konuyu ele alarak başlar ve sonunda başka konulara sapar. Sohbeti ilk amacına döndürmek, işlerin sona erdiğinin sinyalini verebilir.



  • "Terfin için tekrar tebrikler! Beni haberdar et!"
  • "İşinizle ilgili durumu duyduğuma üzüldüm ama yapabileceğim bir şey varsa bana bildirin!"
  • "Her neyse, bu iş ilanını duyduğunda bana haber ver!"

Genellikle kişi konuşmanın sona erdiğini söyleyebilir ve “Teşekkürler! Seni görmek güzeldi!' diyebilir, eğer konuşmaya devam ediyorsa, yukarıda bahsedilen doğrudan bir ayrılış beyanına başvurmak için iyi bir zaman.


Sözel olmayan ipuçları, daha önce bahsedilen sözlü yöntemlerden biriyle birlikte kullanılabilir, ancak çoğu zaman konuşmanın sona erdiğinin sinyalini tek başlarına da verebilirler. Bazı sözel olmayan ipuçları şunları içerir:
  • Eğer oturuyorsan, ayağa kalk
  • Paltonu giy, çantanı al, eşyalarını topla, ayrılmak için başka hazırlıklar yap
  • Siz bir konuda çalışıyor veya uğraşıyorken konuşma yüzünden kesintiye uğradıysa, daha önce yaptığınız şeye geri dönmek, diğer kişiye ayrılma zamanının geldiğini işaret edebilir
  • Saatinize bakmak, diğer kişiyi konuşmak için harcadığınız sürenin farkında yapabilir ve daha sonra konuşmayı sona erdirebilir


Kiminle konuştuğunuza göre, bu yöntemlerden hangisini kullanacağınızı belirlemenize yardımcı olabilir.

En iyi arkadaşım ve ben artık aynı şehirde yaşamadığımızdan, nihayet buluşma şansı bulduğumuzda sohbetlerimiz birkaç saat sürebilir. İkimiz de kaç kere “Bir an önce gitmem gerek",
Birimiz ayağa kalkıp gerçekten ayrılmaya başlayana kadar konuşmayı asla bitiremeyiz (ve o zaman bile tartışma arabamızın kapılarına kadar devam eder).


Örneğin, yeni tanıştığınız birine “Hey gitmeliyim, sonra konuşuruz” demek muhtemelen çok daha yakın olduğunuz birine söylemek kadar uygun değildir.

Öte yandan, “Tanıştığımıza memnun oldum!” diyemezsiniz patronunuzla bir toplantıdan her ayrıldığınızda.
Ayrıca, bir iş görüşmesi sırasında veya bir randevuda (işler çok kötü gitmediyse) bir konuşma yaparken ayağa kalkıp ayrılmaya hazırlanmazsınız.

Bu yüzden, duruma göre hangisini kullanacağınızı hesaplamalısınız.


Konuştuğunuz kişiyi, tutumunu ve eğilimini ve konuşmanızın formalite düzeyini düşünün. Hangi yöntemin en iyi şekilde alınacağını belirlemek için en iyi kararınızı kullanın. Eğer karşınızdaki kişi imanızdan anlamıyorsa, samimi ve kibar kalırken daha doğrudan yöntemlere başvurabilirsiniz.




Sohbet etmek, sahip olunması gereken önemli bir beceridir, ancak konuşmayı bitirme şekliniz de kalıcı bir izlenim bırakacaktır.


Bir konuşmayı, sohbeti nasıl 'kibarca' bitirebilirim sorusunun cevabını öğrendiniz. Bunu uygulamakta hiç zor değil. Deneyin ve sonuçları bizimle paylaşın!










Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen Buraya Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.

ads