header ads

Type Here to Get Search Results !

Konuşmada Oluşan Sessizlikle Nasıl Başa Çıkılır?

Konuşmada Oluşan Sessizlikle Nasıl Başa Çıkılır?




Konuşmada Oluşan Sessizlikle Nasıl Başa Çıkılır? Sohbetteki sessizliği nasıl önlerim? Konuşurken oluşan sessizlik. Konuşurken konuşacak konu bulamamak. Bir konuşmada oluşan sessizlik. Konuşmada iki tarafında susması. Konuşmada oluşan suskunlukla nasıl başa çıkılır? Bu makalede bunu ele alacağız.
Sohbetteki sessizliği nasıl önlerim? Konuşurken oluşan sessizlik. Konuşurken konuşacak konu bulamamak. Bir konuşmada oluşan sessizlik. Konuşmada iki tarafında susması. Konuşmada oluşan suskunlukla nasıl başa çıkılır? Bu makalede bunu ele alacağız.

Sürekli konuşmam gerektiğini düşünürdüm ve konuşmada bu sessizlik garipti. Daha sonra, sessizliğin insanlara düşünmeleri için alan verebileceğini ve bu da daha ilginç konuşmalar yapmanıza yardımcı olabileceğini öğrendim.

Sohbetteki sessizlikler ve suskunlarda nasıl rahat olacağınız aşağıda açıklanmıştır:


1. Sessizliğin Tüm Konuşmalarda Önemli Olduğunu Bilin


  1. Sürekli konuşmak sizi endişeli hissettirebilir.
  2. Önemli şeyler hakkında konuştuğunuzda, birkaç saniyelik sessizlik daha iyi cevaplar vermenize yardımcı olur.
  3. Bir insanı iyi tanıyorsanız, konuşmadan da bağ kurmanıza yardımcı olabilir.
  4. Sessizlik, birbirinizle rahat hissettiğinizin bir işareti olabilir.



2. Sessizliği Daha Rahat Hale Getirmek İçin Sakin ve Rahat Olun



Konuşurken kendinize güvenin, arkadaşınız da sessizlikler ve suskunluklar konusunda rahat olacaktır.

Sadece kendinden emin bir hava vermek için özgüven geliştirmenize gerek yok. Sakin ve rahat bir ses ile rahat ve doğal bir yüz ifadesi kullanmak fazlasıyla yeterli olacaktır.

İşte kendinizden emin nasıl konuşacağınıza dair rehberimiz.

Hiçbir sessizlik kendi içinde garip değildir. Onu garip yapan sessizliğe nasıl tepki verdiğimizdir. Güven sinyali veriyorsanız, sessizlik sadece sessizliktir. Dolayısıyla endişelenmenize gerek yok.


3. Sözlerinizi Aceleye Getirmeyin



Bir sessizlikten sonra konuşmaya başladığınızda sakince konuşun. Acele ederseniz, sessizliği bir an önce doldurmaya çalışıyormuş gibi görünebilirsiniz.

Sakin bir şekilde konuşmaya başlarsanız, ilk etapta sessizlikten hiç rahatsız olmadığınızın sinyalini vermiş olursunuz. Bu, diğer kişiye, sizinle konuşurken susmasının tamamen normal olduğunu gösterir. 

Dolayısıyla konuşmada oluşan sessizlikle ve suskunlukla başa çıkabilirsiniz.




4. Kimsenin Ne Söyleyeceğinizi Bulmanız İçin Sizi Beklemediğini Bilin



İnsanlar, söyleyecek bir şey bularak durumu “çözmenizi” beklemezler. Bir şey olursa, sessizliği sona erdirmek için ne söylemeleri gerektiğini bulmaya çalışıyorlar.

Sessizlikle rahat olduğunuzu gösterirseniz, onların daha rahat olmalarına yardımcı olursunuz. Ve ikiniz de rahat olduğunuzda, söyleyecek şeyler bulmak daha kolay.

Ancak, ikinizde bu konuda gergin olursanız, yalnızca konuşurken oluşan sessizliği arttırmış olacaksınız. Bırakın zaman aksın.



5. Kısa Konuşmaların Genellikle Derin Konuşmalardan Daha Az Sessizliğe Sahip Olduğunu Unutmayın



Küçük ve kısa bir konuşma yaptığınızda, insanlar genellikle konuşmanın daha az sessizlikle akmasını bekler. 

Ancak, daha kişisel ve derin bir konuşmanız varsa, daha fazla sessizlik beklenir. Aslında sessizlik, düşünmek için zaman verdiği için derin konuşmaları iyileştirebilir. 

Bu yüzden uzun soluklu konuşmalarda oluşan sessizlikleri dert etmenize gerek yok.



6. Sessizlikleri Başarısızlık Olarak Görmeyi Bırakın



Sessizliğin başarısız olduğum anlamına geldiğini düşünmüştüm - kusursuz bir şekilde düzgün bir konuşma yapamadığım için. Ama sessizliklere alışınca, sohbetin daha gerçekçi hale getirdiğini anladım.

Sessizliği bir mola, düşünme zamanı, düşünceleri toplama zamanı veya sadece kendi içinde rahat olmanın bir işareti olarak görün. Çünkü gerçekten öyleler. 



7. Bilin ki Birçok Kişi Konuşmalarda Sessizlik İster



Yıllar geçtikçe, birçok insanın konuşmaların daha sessiz olmasını istediğini öğrendim. Arada bir birkaç saniyelik sessizlikle rahat olmayı öğrenirseniz, birçok insan bunun için size saygı duyacaktır.

"İşte o zaman gerçekten özel birini bulduğunu anlarsın, bir dakikalığına susabilir ve sessizliği rahatça paylaşabilirsin."


– Mia Wallace, Ucuz Roman [Pulp Fiction]

Bu arada, filmi de izlemenizi şiddetle öneririm.



8. Biri Konuşmasını Bitirdikten Sonra 2-3 Saniye Bekleme Alıştırması Yapın



İnsanlara konuşmayı bıraktıktan sonra 2-3 saniye daha verin. Sadece konuşma sıranızı beklemek yerine gerçekten dinlediğinizi gösterir.

Onlara yer verdiğinizde, insanların çoğu zaman söyleyecek daha çok şeyi olduğunu fark edeceksiniz.


Siz: Kıbrıs'ta büyümek nasıldı?

O: Güzeldi… (birkaç saniyelik sessizlik). …aslında, düşününce içimde her zaman ayrılmak isteyen bir şey vardı.




9. Konuşmadan Önce Düşünmeyi Alışkanlık Haline Getirin



Biri size bir soru sorarsa, konuşmadan önce birkaç saniye düşünmeyi alışkanlık haline getirin. Biraz sessizlikle her şeyin yolunda gittiğine dair emin olduğunuzu gösterir. İnsanlar ayrıca, sorularını ciddiye aldığınız ve yalnızca klişe kalıpları kullanmadığınız için minnettar olacaktır.

Doldurucu sözcüklerden kaçının "aaa", “ıııı”: Konuşmadan önce tam sessizlik güvenin göstergesidir. Birkaç saniye beklemeyi alışkanlık haline getirirseniz, artık rahatsız edici olmadığını fark edeceksiniz.




10. Konuştuğunuz Kişi Normalden Daha Sessiz Görünüyorsa, Konuşacak Havasında Olmayabilir



Birisi konuşmaya normalden daha az katılıyorsa daha fazla konuşmaya çalışmayın. Havasında değildir ve konuşmaya devam etmek istemiyor olabilirler. Bırakın sessizlik olsun. Konuşmada oluşan sessizlikleri dert etmeyin.



11. Sessizlik ile Mücadele Etmek Yerine Farkındalığınızı Kullanın



Konuşma sessizleştiğinde nasıl hissettiğinize ve ne düşündüğünüze dikkat edin.

Sessizlik hakkındaki duygu ve düşüncelerinize dikkat edin, ancak onlara göre hareket etmemeye karar verin. Bırakın bu düşünce ve duygular kendi hayatlarını yaşasınlar. Bu, sessizlikte daha rahat olmanın güçlü bir yoludur.




12. Sessizlikten Sizi Rahatsız Eden Aksi Durum Olup Olmadığına Bakın



Yakın arkadaşlarınızın yanındayken bile konuşmalarda sessizlikten rahatsızsanız, bunun nedeni altta yatan bir güvensizlik olabilir. Seslerinin tonuyla geri bildirim almadığınızda, onaylarından veya ne düşündüklerinden emin olamayabilirsiniz.

Altta yatan nedenleri araştırın ve sessizliğin tadını çıkarabilmek için bunları çözün.




13. Sessizlikle Başa Çıkmak İçin Bazı Stratejiler Öğrenin



Bir konuşmayı kolayca yeniden başlatabileceğinizi bilmek, sessizlik konusunda sizi daha rahat ettirebilir.

Güçlü bir strateji, daha önce kısaca ele aldığınız bir konuya geri dönmektir. Sosyal açıdan anlayışlı insanlar, mevcut konuyu sessizce takip etmekten ziyade, kendilerini ilgilendiren konulara atlamaktan daha isteklidirler.




14. Sessizliğin Konuşmayı Bitirme Zamanının Geldiğinin Bir İşareti Olabileceğini Bilin



Elbette, her durumda sessizlik aynı anlamı ifade etmiyor. Bazen veda zamanı geldiği için konuşmada sessizlik olduğunu ve suskunluk olduğunu unutmayın. Diğer kişinin konuşmaya ne kadar katkıda bulunduğunu düşünün. Gittikçe daha az eklerlerse, konuşmayı kibarca bitirmeyi düşünün.



15. Sohbette Oluşan Sessizlik Yüzünden Gergin Hissetmemek için Bazı Stratejiler Öğrenin



Sessizlikten rahatsız hissetmek, sosyal olarak gergin hissetmenin bir işareti olabilir. Garip hissetmenin üstesinden gelmek için bazı stratejiler öğrenin. Örneğin, farklı sosyal durumlarda nasıl davranacağınızı ve sizden ne beklendiğini öğrenerek, kendi teninizde daha rahat hissedebilir ve bunun sonucunda sohbetlerde daha rahat hissedebilirsiniz. 


Umarız bu makale size yardımcı olmuştur. Sorularınızı paylaşabilirsiniz!



Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen Buraya Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.

ads