header ads

Type Here to Get Search Results !

Arkadaşların Seni Hiçbir Yere Davet Etmiyorsa Ne Yapmalı?

 Arkadaşların Seni Hiçbir Yere Davet Etmiyorsa Ne Yapmalı?

Arkadaşların Seni Hiçbir Yere Davet Etmiyorsa Ne Yapmalı   Arkadaşların seni bir yere çağırmıyor mu Sosyal çevren yok mu O halde bu makale tam sana göre!


Arkadaşların seni bir yere çağırmıyor mu? Sosyal çevren yok mu? O halde bu makale tam sana göre!

"Asla bir şey yapmak için davet edilmem. İnsanlar dışarıda eğleniyor gibi görünüyor ama arkadaşlarım beni asla takılmaya, eğlenmeye, buluşmaya davet etmiyor. Sonunda evde kalıyorum ve hiçbir şey yapmıyorum. Nasıl davet edilirim?"


Başkalarının takıldığını görüyor ve nasıl davet edilebileceğinizi merak ediyor musunuz? Arkadaşlıklar ve sosyal bağlantılar kurmak zaman alabilir ve kendimizi etkinliklere ne zaman davet edeceğimizi ve ne zaman beklememiz gerektiğini bilmek zor olabilir.



Davet edilme olasılığı nasıl artırılır



İlgi göster



Bazen utangaçlık uzak durmamıza yol açabilir. Çevrenizdeki insanlar, onlarla vakit geçirmekle ilgilendiğinizi bile bilmiyor olabilir. Ya da ilgilenmeyeceğinizi varsayarlarsa sizi etkinliklere davet etmeyi düşünmeyebilirler.

Örneğin, spordan hoşlanmadığınızı söylerseniz, insanlar bir hokey maçı izlemeyi planlarken muhtemelen sizi davet etmeyeceklerdir.

Başkalarına yeni arkadaşlar edinmek ve yeni şeyler denemek istediğinizi bildirin. Bir dahaki sefere birisi bir oyun gecesinden veya başka bir aktivite türünden bahsettiğinde, “Bu kulağa hoş geliyor. Bunu denemeyi çok isterim.”




İnsanların etrafında olmak isteyeceği biri olun


İnsanlar, gerçekten etrafınızda olmak isterlerse, sizi bir yerlere davet etme olasılıkları daha yüksektir. Nazik, uyumlu, arkadaş canlısı ve ilgi çekici iseniz, insanların etrafınızda olmak istemesi daha olasıdır. Kafanızın içindeki ses, “Tabii ki kimse benim etrafımda olmak istemiyor” diyorsa, onu dinlemeyin. 

Herkesin iyi nitelikleri vardır ve bu aynı zamanda kendimiz üzerinde çalışırken bu olumlu özellikleri nasıl geliştireceğimizi öğrenmek meselesidir.

Bu yazımızı da okumanızı öneririz: Neden Arkadaşlarınız İletişimi Keser ve Ne yapılmalı?


Davetlerin gerekli olmadığı etkinliklere katılın


Herkese açık sosyal etkinlikleri bulmak için Uygulamalar ve sosyal medya web sitelerini kullanın. İlginç bulabileceğiniz diğer etkinlikler ise oyun geceleri, veya tartışma gruplarıdır. Bu tür etkinliklere genellikle yeni insanlarla tanışmaya açık kişiler katılır.

Ayrıca şu yazımızı da okuyun: Arkadaş Grubunda Sohbete Nasıl Dahil Olunur?


İnisiyatif almak


Lise veya kolejdeyseniz, sınıf arkadaşlarınıza birlikte çalışmak isteyip istemediklerini sorun. İş yerinde, meslektaşlarınıza öğle yemeğinde size katılmak isteyip istemediklerini sorabilirsiniz. 

Olan ilginç sosyal etkinliklerden haberdarsanız, insanlara sizinle gelmek isteyip istemediklerini sorabilirsiniz. "Bu yeni egzersiz sınıfını denemek istiyorum ama biraz endişeliyim, ilgilenir misiniz?" gibi bir şey söyleyebilirsiniz.  

Başkalarını davet etmek, onların da sizi davet etme olasılığını artıracaktır.


Kendi etkinliklerinizi oluşturun


Davet edilmeyi beklemeyin, başkalarını kendi etkinliklerinize davet edin. En sevdiğiniz hobiniz için bir buluşma bulamıyorsanız, kendiniz bir tane başlatmayı düşünün. Bir grup yürüyüşü düzenlemeyi deneyin veya birkaç kişiyi akşam yemeğine davet edin.

Etkinliklere ev sahipliği yapmaya alışkın değilseniz, küçük başlayın. Daha önce hiç yapmadıysanız, özellikle de çok arkadaşınız yoksa, büyük bir partiye ev sahipliği yapmak zor olabilir. Başlangıçta katılım minimum düzeydeyse cesaretinizi kırmamaya çalışın. Katılımı artırmak zaman alabilir. İnsanların genellikle zamanlama çakışmaları ve son dakika yükümlülükleri vardır.

Ev sahipliği yaptığınız etkinlikler hakkında bilgi almak için sosyal medyayı kullanın. Açıklamanızda net olun. Etkinliğin yerini, zamanını ve amacını belirttiğinizden emin olun. Herkese açık ücretsiz bir etkinlik mi yoksa karşılanması gereken masraflar var mı olduğunu belirtin. İnsanlara sizinle iletişim kurmaları için kolay bir yol verin.


Davet edilmediğin bir partiye nasıl davet edilirsin



Bir arkadaşının yancısı ol


Çoğu parti için, ev sahipleri çoğu insanın bir arkadaş veya 'artı bir' getirmesini bekleyecektir. Partiyi küçük tutmak istiyorlarsa, ev sahibi genellikle misafirlerini yanlarında kimseyi getirmemeleri konusunda bilgilendirir.

Gitmek istediğiniz bir partiye davet edilmiş bir arkadaşınızı tanıyorsanız, birlikte gidebilir misiniz diye sorabilirsiniz. "Cumartesi günü partiye gidiyor musun? Burak'ı iyi tanımıyorum, bu yüzden davet edilmedim. Seninle gelebilir miyim acaba?"


Arkadaşına sormasını iste


Partiye davet edilen iyi bir arkadaşınız varsa, ev sahibine katılıp katılamayacağınızı sormaya istekli olabilirler. Örneğin, “Arkadaşım Ayşe'yi tanıyor musun? Onu davet etmemin bir sakıncası var mı?”



Sormadan nasıl davet edilir


Biri çevrenizdeki planlardan bahsediyorsa, sizi davet etmeleri için ipuçları vermeyi deneyebilirsiniz.

Diyelim ki bir arkadaş, oda arkadaşıyla hafta sonu yürüyüşe çıkacaklarından bahsetti. Şöyle bir şey söyleyebilirsiniz, “Bu kulağa harika geliyor. Yürüyüş yapmayı seviyorum.”

Bu yöntemle ilgili sorun, insanların ipuçlarını yakalamada her zaman harika olmamasıdır. Sadece bilgi paylaştığınızı düşünebilirler. Biraz daha doğrudan olmak için, "kiniz için özel mi yoksa katılmam sorun olur mu?" diyebilirsiniz.

Doğrudan sormak korkutucu geliyor, ancak net bir cevap almanın tek yolu bu.



Kendinizi bir etkinliğe davet etmek uygun mudur?


Keşke bu sorunun basit bir cevabı olsaydı. Gerçek şu ki, kendinizi olaylara ve kaba olarak görülebilecek diğer etkinliklere davet etmenin tamamen uygun olduğu birçok zaman vardır.


Bazen etkinliği organize eden kişi "ne kadar çok insan, o kadar eğlenceli” bir tavır takınır. Ve bazen kendilerini garip hissedecekler ve kendinizi davet ederseniz nasıl yanıt vereceklerini bilemeyecekler.

Ayrıca şu yazımıza da göz atın: Nasıl Arkadaş Edinilir? 'Hiç arkadaşım yok ve yalnızım'

İşte kendinizi davet etmenin uygun olabileceğine dair bazı ipuçları:



  • Bu açık veya halka açık bir etkinlikse. Örneğin, bir grup insan her hafta sonu basketbol oynamak için buluşuyorsa, ilgilenen herkesin katılabilmesi için iyi bir şans vardır. Benzer şekilde, bir grup iş arkadaşı birlikte öğle yemeğine çıkarsa, bu muhtemelen açık bir davettir. Ayrıca insanlar halka açık bir konsere veya etkinliğe gidiyorsa, orada olmayı planladığınızı da söyleyebilirsiniz. Halka açık bir yer olduğu için orada olmamanız için hiçbir neden yok. Onlara katılmak isteyip istemediğinizi tepkilerinden anlayabilirsiniz.
  • Etkinlik, siz oradayken tartışılıyor veya organize ediliyorsa. Bir grup insandaysanız ve bir etkinlik hakkında konuşmaya veya düzenlemeye başlarlarsa, muhtemelen bunu bilerek dışlanmış hissetmenizi sağlamak için yapmıyorlardır. Bunun açık bir davet olduğunu anladığınızı bile varsayabilirler.
  • Grubu organize eden kişi arkadaş canlısı ve rahat görünüyorsa. Birisi rahat ve değişiklikler konusunda rahat olduğu izlenimini veriyorsa, kendilerini grup etkinliklerine davet eden insanlarla daha iyi anlaşabilir.

Kendinizi davet etmenin muhtemelen en iyi fikir olmadığı zamanlar:

  • Tanımadığın birinin doğum günü gibi özel bir durum.
  • Olay hiç tanımadığınız birinin evinde.
  • Organizatörün etkinliğe çok fazla zaman ve çaba harcaması gerekiyor. Örneğin, arkadaşınız ev sahibinin yemek yaptığı bir akşam yemeğine gidiyorsa, kendinizi davet etmek ev sahibi için daha fazla iş yaratacaktır.
  • Etkinlik, iyi tanımadığınız küçük bir yakın arkadaş grubu içindir. Genel bir kural olarak, kendinizi sadece bir romantik çiftin veya yakın bir arkadaş grubunun olduğu bir etkinliğe davet etmeyin.
  • Tatil veya kamp gezisi gibi genişletilmiş etkinlikler. İnsanların uzun zamandır planladığı ya da işler yolunda gitmediğinde kolay kolay gidemeyeceğiniz etkinliklere kendinizi davet etmeyin.
  • Etkinliği organize eden kişiler genellikle arkadaş canlısı veya yeni insanları tanımakla ilgilenmiyor gibi görünüyor. İster kişilik nedeniyle olsun, isterse sadece yoğun bir aşamadan geçsin, bazı insanlar sahip oldukları arkadaşlarından memnundur ve kendilerini sosyal çevrelerine davet eden yeni insanlarla rahat olmazlar.


Kendinizi davet etmenin uygun olabileceğini düşünüyorsanız, şöyle bir şey söylemeyi deneyin:


"Bu eğlenceli geliyor. Size katılmamın bir sakıncası var mı çocuklar?"

İstemezlerse, “Hayır”ı nezaketle kabul etmeye hazır olun.

Genel bir kural olarak, kendinizi düzenli olarak davet etmemeye çalışın. Bunu birkaç kez yapmak iyi olabilir, ancak zaman geçirdiğiniz insanlar, onlara katılmak istediğinizi öğrendikten sonra size sormaya başlamazlarsa, muhtemelen en iyisi diğerine geçmektir.

Sizle vakit geçirmekten daha mutlu olabilecek insanlar bulun. Sonuçta sen de seninle vakit geçirmek isteyen insanlarla vakit geçirmek istiyorsun.








Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen Buraya Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.

ads