header ads

Type Here to Get Search Results !

20 Püf Noktası ile Nasıl Kendinden Emin Konuşulur?

20 Püf Noktası ile Nasıl Kendinden Emin Konuşulur?  

20 Püf Noktası ile Nasıl Kendinden Emin Konuşulur?   Bir topluluk önünde, yeni tanıştığınız insanlarla, etkilemek istediğiniz birisiyle veya sadece arkadaşlarınızla nasıl kendinden emin şekilde konuşabileceğinizi, özgüvenli gözükebilmenizi sağlayacak 20 püf noktası ile anlatıyoruz.

Bir topluluk önünde, yeni tanıştığınız insanlarla, etkilemek istediğiniz birisiyle veya sadece arkadaşlarınızla nasıl kendinden emin şekilde konuşabileceğinizi, özgüvenli gözükebilmenizi sağlayacak 20 püf noktası ile anlatıyoruz.
Bu yazı iki bölümden oluşuyor. İkinci bölüm diğer sayfadadır. Yazının altındaki butona tıklayarak 2.bölümü okuyabilirsiniz.


1.Bölüm: Konuşurken Daha Kendinden Emin Görünmek


1.) Doldurucu Kelimelerden Kaçının

Neyi mi kastediyorum? Bir cümlenin içerisinde sürekli 'ııııı', 'aaa' gibi kelimeler kullanmaktan elbette. Bu gibi kelimelerden kaçınma alıştırması yapın. Bir şey düşünürken bunları kullanmak yerine tamamen sessiz olmayı deneyin. 


2.) Gerektiğinden Daha Yüksek Sesle Konuşmayın

Duyulabilecek kadar yüksek sesle konuşun. Aşırı yüksek bir ses, güvensiz ve nevrotik görünebilir.

Daha yüksek sesle konuştuğunuzda sesinizi azaltın. Ton varyasyonunuzu kaybedecek kadar sesinizi alçaltmaktan kaçının ama elbette.


3.) İyi Bir Duruşa Sahip Olun

Sırtınızı gererek göğsünüzü dışarı ve yukarı doğru döndürün. Bu, ciğerlerinize daha fazla hava girmesine yardımcı olur ve sesiniz daha güçlü hale gelir. İyi bir duruş aynı zamanda kendimizi daha güvende hissetmemize yardımcı olur. Bu sayede kendinden daha emin bir şekilde konuşabilirsiniz. 

Aynı zamanda iyi bir duruşa sahip olduğunuz için insanlar sizin daha özgüvenli biri olduğunuzu düşünecektir.


4.) Ton Çeşitliliğini Kullanın

Sesinizin tonunu ve hızını değiştirin. Gereken yerlerde vurgu yaparak dinleyenlerinizi nereye dikkat etmeleri gerektiği konusunda yardımcı olun. Ton varyasyonu sizi dinlemeyi daha ilginç hale getirir. Aynı zamanda rahat olduğunuzun sinyalini vermeye de yardımcı olur. Size daha fazla saygı duyacaklar ve elbette bu da kendinizden emin konuşmanız için etkili olacaktır.


5.) Sessizliği Kullanın

Sessizlik oluştuğunda rahat olun. Beklenti oluşturuyorlar. Bir süre sessiz kalmaya cüret etmek, kendine güvenin işaretidir. Gerilmek yerine insanların yüzlerine bakıp tepkilerini gözlemleyebilirsiniz.


6.) Cümlelerinizi Alçak Sesle Bitirin

Cümlelerinizin sonuna kadar düz konuşmaktan kaçının. Bu sizi güvensiz hissettirebilir. Tersini yapın ve cümlenin sonuna doğru biraz daha alçak bir tonda bitirin. Cümleleriniz bir deniz gibi dalgalı olsun. Bunun için kendi başınıza dalgalı cümle pratiği yapın. Eminim sizleri daha özgüvenli ve kendinden emin gösterecek önemli bir püf noktası.


7.) Sesinizi Kaydedin

Evet bunu yapmak sanırım en kolayı olsa gerek. Kendi başınızayken telefonunuzla sesinizi kaydedin. Örneğin bu sırada bir şiir söyleyebilirsiniz. Madde 4 ve 6'da bahsettiğim şeyi burada vurgu ve tonlamalara dikkat ederek şiir söyleyebilirsiniz. 

Hadi İstiklal Marşı'nı söyleyelim. Daha sonra sesimizi dinleyelim ve acaba İstiklal Marşı'mızın ruhunu yansıtabilmiş miyiz bunu görmüş oluruz. Kendi en iyi sesinizi elde edene kadar bunu maddeyi yapmaya ihtiyacınız olacak. 


8.) Ellerini Kullan ve Kapladığın Yeri Arttır

Yer kaplarken rahat olun. Bunu açık bir beden dili kullanarak ve konuşurken el kol hareketi yaparak yapabilirsiniz. Kendi bulunduğunuz bölgede az yer kaplamaya çalışıp ellerinizi nereye koyamayacağınızı bilemezseniz dışardan pısırık ve özgüvensiz gözükürsünüz. Bu yüzden rahat olun, insanların ne düşündüğünü dikkate almayın. 

Konuşurken ellerinizi kullanın. Ve el hareketi yaparken yumuşak hareketler yapın. İnsanlar sizin kendinizden emin biri olduğunuzu anlayacaktır.


9.) Pürüzsüz, Rahat Hareketler Kullanın

Ellerinizi, başınızı ve vücudunuzu aniden hareket ettirmek yerine yumuşak bir şekilde hareket ettirin. Tedirgin görünmenize neden olacaktır. 

Gergin hissettiğimizde ani hareketler yapmak yaygın. Temel bir kural, bir sincaptan çok bir aslan gibi hareket etmek. Aslanlar neden bu kadar asaletli duruyorlar sanırım biraz belli oldu...


10.) Otantik İfadelerle Rahat Bir  Yüz Kullanın

Yüzünüzün rahat ve yüz ifadelerinizin gerçekçi olduğundan emin olun.

Gergin hissettiğimizde ya da biz olmaktan çok bir karakteri oynuyormuşuz gibi samimiyetsiz yüz ifadeleri kullandığımızda kötü bir yüz ifadesine bürünür.

Yüzünü rahatlat. Samimi ve doğal tepkilerin gösterilmesine izin verin.


11.) Süslü Bir Dil Kullanmak Yerine Basit Bir Dil Kullanın

Basit kelimeler ve kısa cümleler kullanın. Karmaşık bir dil hem konuşmayı zorlaştırır hem de insanların anlamasını zorlaştırır. Sürekli uzun, karışık cümleler kurmak karşınızdaki insanı sıkar.


12.) Göz Temasını Sürdürün

Konuşurken kısa aralar dışında göz temasını koruyun. Özellikle karşınızdakini dinlerken göz teması kurun.

Düşünürken aşağıya, sağa, sola bakmak yardımcı olabilir, ancak tekrar konuşmaya başlar başlamaz göz temasına geri dönün.


Evet, nasıl kendinden emin konuşulur adlı makalemizin 2 bölümden oluşan birinci bölümünü bitirdik. 2.Bölüm için 'Yazının Devamı' butonuna tıklayabilirsiniz.

Yazının Devamı🗐

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen Buraya Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.

ads