header ads

Type Here to Get Search Results !

Neden Arkadaşlarınız İletişimi Keser ve Ne Yapılmalı?

Neden Arkadaşlarınız İletişimi Keser ve Ne Yapılmalı?


Neden Arkadaşlarınız İletişimi Keser ve Ne Yapılmalı?Sevdiğiniz bir arkadaşınız sizle konuşmayı mı bıraktı? Hiç arayıp sormuyor mu? Neden bana görüldü atıyor? Neden benle yazışmak, konuşmak istemiyor? Neden arkadaşım konuşmamak için bahane uyduruyor? eden arkadaşlarınız sizle iletişimi kesti? Neden iletişim kurmuyorlar? Arkadaşlarınızla düzgün iletişim kuramıyor musunuz? Eğer arkadaşlarınız sizle iletişimi kestiyse, sürekli çaba harcayan sizseniz ve yine de arkadaşlarınız sizinle konuşmuyorsa bu yazının devamı tam


Sevdiğiniz bir arkadaşınız sizle konuşmayı mı bıraktı? Hiç arayıp sormuyor mu? Neden bana görüldü atıyor? Neden benle yazışmak, konuşmak istemiyor? Neden arkadaşım konuşmamak için bahane uyduruyor? eden arkadaşlarınız sizle iletişimi kesti? Neden iletişim kurmuyorlar? Arkadaşlarınızla düzgün iletişim kuramıyor musunuz? Eğer arkadaşlarınız sizle iletişimi kestiyse, sürekli çaba harcayan sizseniz ve yine de arkadaşlarınız sizinle konuşmuyorsa bu yazının devamı tam size göre. 

İnsanların karşılaştığı en yaygın sosyal zorluklardan biri, arkadaşlarla düzgün iletişim kurmanın zorluğudur. Ayak uydurmak için çabalayan sadece sizmişsiniz gibi hissediyorsanız, arkadaşlarınız uzaklaşıyor ya da ilişkileriniz beklemediğiniz şekilde değişiyorsa merak etmeyin yalnız değilsiniz.

Bu makale, arkadaşlarınızın sizinle neden iletişimi kestiğini ve konuşmak istemediğini ele alacağız ve ne yapılması gerektiğini de sizlerle paylaşacağız. Ayrıca önemsediğiniz insanlarla ilişkilerinizin ve iletişiminizin devam etmesi için size pratik yollar sunacağız.


Arkadaşlarınızın Sizinle İletişim Kurmamasının Nedenleri


Eski bir arkadaşla iletişiminizi kaybetmenizin veya bir ilişkinin bozulmasının birçok nedeni olabilir. Bir arkadaşlığın tek taraflı olduğunu hissetmek büyük bir endişe ve güvensizlik kaynağı olabilse de, her zaman bir şeylerin ters gittiği veya arkadaşınızın ilgilenmediği anlamına gelmez.

İşte arkadaşların iletişim halinde olmamalarının yaygın birkaç nedeni


1. Sosyal Kaygı ile Uğraşıyorlar


Çevrimiçi yapılan bağımsız bir ankete göre arkadaşlarıyla iletişim kurma konusunda 1 numaralı zorluğun kaygı, yani anksiyete olduğunu söylediler.

Ankete katılanlardan bazıları, sohbet başlatarak arkadaşlarını rahatsız edeceklerinden veya plan başlatmaya çalışırlarsa reddedileceklerinden endişelendiklerini söyledi. Sosyal kaygının insanların sosyal durumlardan uzaklaşılmasına sebep olduğu zaten biliniyordu. 

Bazı arkadaşlarınızın iletişim kurmadığını fark ederseniz sosyal kaygıyla baş edebilecekleri ihtimalini düşünün.


2. Çok Meşgul Olabilirler


Bir arkadaşınızın sizden uzak durmaya çalışıp çalışmadığını merak ediyorsanız veya buluşmamak için bahaneler uyduruyor gibi görünüyorsa, bunun nedeni çok farklı şeyler olabilir. Belki arkadaşınız yeni bir işe veya bir kursa başlamıştır. Belki yeni bir hobi edinmiştir veya ailesiyle vakit geçiriyordur.

Ayrıca, yakın zamanda evlenmek veya çocuk sahibi olmakta arkadaşlarınızın daha az iletişim kurması sebeplerindendir. Hayatımızın belirli zamanlarında sosyalleşmek bazen diğer önceliklerin gerisinde kalır. 

Böyle bir durumda iletişimi kesiyor veya pek iletişim kurmuyor ve bahane uydurduğunu düşünüyorsanız bunu kişisel olarak algılamanıza gerek yok. Herkes meşgul olabilir.


3. Zor Bir Dönemden Geçiyor Olabilirler


Bir arkadaşın iletişimden kopmasının bir başka nedeni de zor bir dönemden geçiyor olmalarıdır. Hayat zorlaştığında bazen sosyal hayatımız durma noktasına gelebiliyor. 

Bir yakını hastalanmış veya vefat etmişse, arkadaşınız tüm boş zamanlarını buna harcamışsa sizle iletişim kuramaması normal olabilir. 

Arkadaşınız depresyon gibi psikolojik sorunlarla boğuşuyorsa,  arkadaşlarıyla iletişim kuramayacak kadar yorgun hissedebilir. 


4. Mesajlaşmakta Kötüler (Ya da Sevmiyorlar)


Yazışmak,  iletişim kurmanın en yaygın yollarından biri haline geldi ancak bazı insanlar dijital ortama ayak uydurmayı zor buluyor. Yanlış iletişim potansiyeli nedeniyle mesajlaşmayı sevmeyen insanlar da var. Bu insanlar telefonda konuşmayı veya direkt yüz yüze konuşmayı tercih edebilirler. 

WhatsApp' ta size görüldü atmasının nedeni belki de budur, değil mi?


5. Yüz yüze Konuşmayı Tercih Ederler



Arkadaşlarınızla yazışarak veya telefonda konuşarak sık sık iletişim kurma eğilimindeyseniz, yüz yüze konuşmayı tercih eden bir arkadaşınız iletişim kurmak istemiyor gibi görünebilir. Bazı insanlar, telefonda konuşmaktan veya mesajlaşmaktan ziyade yüz yüze sohbetlerden daha fazla seviyor. 

Bu yüzden sizin ve arkadaşınızın farklı tercihleriniz olması tamamen mümkündür.


6. Sevgililik, Aşk İlişkisinde Olabilirler



Romantik ilişkiler daha cezbedici olabilir.  Arkadaşınız yakın zamanda yeni biriyle çıkmaya başladıysa, zamanının ve enerjisinin çoğu sevgilisine, eşine veya partnerine gidiyor olabilir.

Aynı zamanda, yakın zamanda birlikte olduğunuz arkadaşınızın size ulaşmamasının başka bir nedeni daha var. Arkadaşınızın sevgilisi sizi kıskanıyorsa veya sizi bir tehdit olarak görüyorsa, sizinle teması azaltabilir. Kıskanç bir sevgiliye sahip olabilir sonuçta değil mi?


7. Senle Arkadaş Olmak İstemiyorlar



Başlık bile çok üzücü değil mi... Bir arkadaşın iletişim kurmak istememesinin pek çok iyi nedeni olsa da, duyması zor olabilecek bir sebep var. Hiç kimse, birinin onlarla arkadaşlığını bitirmek istediğini duymak istemez. 

Birisi sizle artık arkadaş olmak istemiyorsa, ortak arkadaşlarla takılıp sizi çağırmadığını, onu aradığınızda bahaneler uydurduğunu görebilirsiniz.

Tekrar tekrar deneseniz de arkadaşınız çaba sarf etmiyorsa sizden kaçınmaya çalışıyor olabilir. Arkadaşınızın sizinle bağlantısını kesmek istediğine dair bir işaret var.

Ancak bunu öğrenmenin en iyi yolu kendisine sormaktır.

Yazının devamı 2.Sayfadadır. Okumak için lütfen aşağıdaki 'Yazının Devamı' tıklayınız.

Yazının Devamı🗐



Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen Buraya Spam Yapmayın. Tüm Yorumlar Yönetici Tarafından İncelenir.

ads